start / Nyheter / Axcell tar över förvaltningen av Möller & Partners fastigheter i västra Småland
samarbete
02 april 2024

Axcell tar över förvaltningen av Möller & Partners fastigheter i västra Småland

Axcell och fastighetsbolaget Möller & Partners har inlett samarbete kring förvaltningen av Akka Egendoms bostäder i Hillerstorp och Anderstorp i västra Småland. Det innebär att Axcell från och med 1 april tar över ansvaret för fastighetsskötsel, fastighetsteknik och lokalvård samt felavhjälpande underhåll. 

– Det här uppdraget passar oss som handen i handsken. Vi har samma syn på fastighetsförvaltning, vad som skapar kvalitet för de boende och i viktiga frågor som exempelvis energieffektivisering. Vi ser därför mycket fram emot att utveckla de här fastigheterna tillsammans med Möller & Partners, säger David Andersson, verksamhetschef för Region Mitt.

Anna Broman är fastighetschef på Möller & Partners och hon håller med om att gemensamma grundvärderingar är en viktig byggsten i samarbetet.

– Vi vill att de som bor hos oss ska trivas och vara nöjda med sitt boende. Med Axcell, som finns på plats i västra Småland och har ett starkt driv, stort kontaktnät och starkt varumärke, känner vi oss trygga med att det blir så.  

Hon berättar vidare att energieffektivisering är en viktig fokusfråga för Möller & Partners och att målet är att växla upp arbetet med att optimera energianvändningen i hela bolagets fastighetsbestånd. 

– Vi vill jobba mer aktivt och strukturerat med frågor kopplat till energieffektivisering och miljövänliga fastigheter och då föll det sig naturligt att välja en partner som har en omtalat gedigen kompetens inom det området, säger Anna Broman.

Både David Andersson och Anna Broman ser fram emot att dra igång samarbetet. 

– Vi får leverera det vi är bäst på. Säkra, energismarta fastigheter och nöjda hyresgäster, säger David Andersson.

– Vi är jättepeppade och helt övertygade om att Axcell kommer att göra ett fantastiskt jobb för både Möller & Partners och våra hyresgäster, avslutar Anna Broman.