start / Nyheter / Axcell tecknar avtal med solcellsjätten Sesol
sesol
29 september 2023

Axcell tecknar avtal med solcellsjätten Sesol

Sedan starten 2019 har solcellsföretaget Sesol bara fortsatt att växa. 2021 etablerade de sig som en av de ledande aktörerna inom svensk solenergi. Nu tecknar Axcell Fastighetspartner avtal med huvudkontoret på Stigamo, som invigdes i juli 2023.

Sesol är en helhetsleverantör av solceller, laddstationer och batterier för solel. Idag är de etablerade på 14 platser från Malmö till Borlänge med huvudkontoret i Jönköping.

Det nya huvudkontoret talar för att bolaget satsar på att växa ytterligare. Fastigheten på över 26 000 kvm med namnet ”The Park” ska i framtiden rymma 400 kontorsplatser samt ett centrallager på cirka 14 500 kvm.

Ett grönt avtal

Både Axcell Fastighetspartner och Sesol drivs av ett starkt miljöengagemang med fokus på grön energi. I det nya avtalet innefattas bland annat tillsyn- och skötsel, fastighetsteknik och trädgårdsskötsel.

  •  – Först och främst känns det kul att få möjligheten att hjälpa Sesol i deras nya fina fastighet. I uppdraget så kommer Axcell att sköta bland annat den inre ronderingen så som tillsyn av ventilation och värme, samt sprinkler och brandlarm, SBA. Vi kommer dessutom sköta den yttre skötseln på fastigheten, säger Jonathan Persson, arbetsledare Axcell Fastighetspartner.

  •  – Vårt nya huvudkontor är ett landmärke för utvecklingen inom grön energi i Sverige och för oss är det viktigt att ha en partner som Axcell. De har samma miljövärderingar och kan ta ett helhetsansvar, både inom- och utomhus. En inbjudande och funktionell miljö vid huvudkontoret skapar stolthet hos våra medarbetare och förtroende hos besökande partners och leverantörer, säger Emil Larsson som är en av Sesols grundare.