start / Nyheter / SBF Fonder väljer Axcell Fastighetspartner
sbf fonder
17 maj 2021

SBF Fonder väljer Axcell Fastighetspartner

Axcell Fastighetspartner har fått uppdraget att för SBF-koncernen (Svenska Bostadsfonden) ansvara för teknisk förvaltning med fastighetsdrift, felavhjälpande underhåll, yttre fastighetsskötsel, lokalvård, snöröjning och halkbekämpning. Avtalet gäller drygt 2 000 lägenheter på 12 orter. Kontraktstiden är på minst tre år med start 1 oktober 2021.

SBF har funnits sedan 2003 och investerar i svenska hyresfastigheter på tillväxt- och pendlingsorter. Idag ägs och förvaltas totalt drygt 2 700 lägenheter i två fonder fördelat på 16 orter. SBFs mål är att utöka fastighetsbeståndet och Axcell ser stora möjligheter till att få vara med på denna tillväxtresa. Det nya avtalet innebär att Axcell tar över driften för cirka 70 procent av SBFs fastigheter.

Fastigheterna finns i Borås, Helsingborg, Huskvarna, Hörby, Laholm, Luleå, Osby, Skövde, Staffanstorp, Trelleborg, Värnamo och Ystad. Avtalet innebär att Axcell etablerar sig i Luleå och kommer att anställa sin första medarbetare på orten.

– Vi är väldigt glada att få förtroendet av SBF. Det finns bra förutsättningar för ett lyckat samarbete där vi kan utvecklas tillsammans över tid. Vi ser fram mot att komma i gång och leverera tjänster som både skapar lönsamhet och ger nöjda hyresgäster, säger Jan-Erik Andersson, regionchef på Axcell.

 

Vill du ha hjälp med förvaltning av fastigheter?

Kontakta oss på Axcell